Your entry has been registered...

0.18

Neljän tunnin yöunien, neljän kahvikupillisen, usean tunnin tietokoneella istumisen ja 29 käsikirjoitussivun siivittämän päivän jälkeen 55-sivuinen radionäytelmäni lähti BBC:lle osaksi kilpailua, jonka parhaimmistoon näytelmä ei varmasti tule kuulumaan edellisvuoden Top 13 -listauksen perusteella (tai oman arvionikaan mukaan), mutta jonka valmistuminen antaa suunnatonta riemua ja onnistumisen tunnetta.

Kirjoitin näytelmän viikossa, periaatteessa käytännössä kahdessa ja puolessa päivässä. Selkä on kipeä, koulutyöt hunningolla ja univajettakin löytyy, mutta kuten sanottu, olo on suorastaan onnellinen ja hymyilen täällä kuin Hangon keksi.

Taas sain muistutuksen siitä, että olen kyllä ihan kykenevä tähän kirjoittajan hommaan, ei ole mitään syytä, miksen haaveitani saisi toteutettua. Täytyy vain muistaa aina tämä kyseinen seikka, jos uhkaavat mustanpuhuvat epäilykset ja itsekritiikki-peikot täyttää mieleni, etsiä se tarvittava itsekuri projektien loppuunviemiseksi - ja sen jälkeen vain taivas on rajana. Harjoittelemalla menestyy, eri genrejä kokeilemalla taitokenttä laajentuu.


Olisikohan novellien vuoro seuraavaksi?

@ katrinakenison.com

Tai no, jos nyt nukuttaisiin kunnon yöunet ensin.

9 kommenttia

 1. Wau! Hienoa, että sait näytelmän valmiiksi ja matkaan noinkin lyhyessä ajassa. Voit olla tosi ylpeä itsestäsi. Minä olisin varmaan luovuttanut, kun olen tällainen perfektionisti ;)

  Suosittelen kyllä niitä yöunia. Niiden jälkeen sitten uusiin haasteisiin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olen minäkin tyytyväinen ihan vain siitä, että sain valmiiksi ensimmäisen kunnonmittaisen käsikirjoitukseni! Aikaisemmat ovat joko vieläkin pöytälaatikkotasolla keskeneräisinä tai vain lyhytelokuvakäsikirjoituksia. :)

   Ei sillä, kuten sanoin, ei tämä kyllä ole laadullisesti läheskään niin hyvä kuin olisi voinut olla: siinä on ihan mielekäs idea ja onnistuin kyllä rakentamaan sen mielestäni niin, että jännitys pysyy yllä ja etteivät kuuntelijat karkaisi kesken mihinkään, mutta sinne jäi vähän ikäviä langanpätkiä roikkumaan. Ne tietenkin harmittavat. Mutta noh, ei se mitään! Tässä oli tärkeintä se, että sain tosiaan osoitettua itselleni pystyväni tähän hommaan - ensi vuonna sitten taistelemaan toden teolla voitosta, kun nyt tiedän, että tällainen kisa vuosittain järjestetään ja voin siis aloittaa suunnittelut ja kirjoittamisen hieman aikaisemmin kuin viikkoa ennen deadlinea. :D

   Poista
 2. Onnea saavutuksesta! Hurjan lyhyessä ajassa sait tekstin valmiiksi. Onnea kilpailuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ps. blogiisi olisi helpompi kommentoida ilman bloggerin sanavahvistuksia, nytkin yritin monta kertaa ennen kuin sain kommentin läpi, ne ovat niin epäselviä. :/ Kokemukseni mukaan blogeihin tulee kuiteskin hyvin vähän roskapostikommentteja.

   Poista
  2. Kiitos! Toivotaan, että tästä saa hyvän startin käsikirjoittamisen tielle. :)

   Poista
 3. Vau, onnea! Ihan superhieno puristus!

  VastaaPoista
 4. ps. Luetko muuten tätä blogia: http://andersvacklin.com/artikkelit/ ? Tuli mieleen tästä postauksestasi, koska Andersin blogissa on paljon juttua elokuva/tv-kirjoittamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sekä toivotuksista, että suosituksesta! Tuhannesti kiitos linkistä! Vacklinhan on kirjoittanut TAIK:ssakin opetusmateriaalina ainakin joskus käytetyn Elokuvan runousoppia -teoksen (jota olen lueskellut pikkuhiljaa, kun onnistuin omaan hyllyyni saamaan), ah, kiitoskiitoskiitos! Ei tullut kumma kyllä mieleenkään edes katsoa olisiko hänellä blogi! Joten kiitos vielä kerran, teit minut hyvin onnelliseksi jopa tällaisena maanantai-päivänä kuin tämä!

   Poista
  2. Elokuvan runousoppia on ihan huippu kirja. Myös "tavallisen" proosan kirjoittajalle. Kertakaikkiaan loistava opus, johon tekee mieli palata uudestaan ja uudestaan :).

   Poista