Flunssan kourista, terve

22.30

Kuume tekee ilmeisesti ihan hyvää luovuudelle. Muistan kuinka joskus sävelsin oman tuutulaulun, lullabyn, yli 40 asteen kuumeessa muutama joulu sitten syntikallani. Ensimmäinen koskaan säveltämäni kappale, tehty luultavasti tunnin sisällä kuumeen valuttaman hien läikittämässä yöpaidassa syntikalla, jonka olin heiveröisin voimin nostanut sängylleni, jolla istuin peittoihin kääriytyneenä tyynytorniin nojaten. Taidan muistaa vieläkin miten se soitetaan.

Tällä kertaa flunssan nostattamassa luovuuden puuskassani - ja ehkä mielenkiintoisen, samaa genreä olevan kirjan inspiroimanakin - keksin yhtäkkiä kirjalleni järkevämmän... hmm... miksiköhän sitä sanoisi. Juoni sinällään pysyy lähes identtisenä tämänhetkisen version kanssa, mutta muutan yksityiskohtia hieman, jotta henkilöiden motivaatioista tulee vähän uskottavampia tai järkevämpiä. Ratkaisu tuli yhtäkkiä kuin kirkkaalta taivaalta (tai kuumeaallosta) ja kaikki oli aivan selvää.

Nyt on vain se ongelma, että joudun tarkastelemaan NaNoWriMon aikana tekemääni käsikirjoitusluonnosta uudesta näkökulmasta, katsomaan tarvitseeko minun tai haluanko muuttaa jo olemassa olevia kohtauksia tai tarinan kerrontatapaa hieman. Veikkaan, että joudun toimenpiteisiin tarttumaan. Ajatus on väsyttävä, enhän tällä hetkellä jaksaisi tehdä oikein mitään muuta kuin maata sängyssä kuuntelemassa äänikirjaa, mutta toisaalta se nostattaa sykettä ja sytyttää innon liekin, joka varmasti tuntuisi suuremmalta roihulta, jossei kuumeen tuli jo kehossani loimuaisi.

Täytyy luoda uusi lukukohtainen suunnitelma vielä tänä iltana. Näin NaNoWriMon päättymisen kunniaksi kouluhommat jääkööt suosiolla huomiselle.

Kerrankin olen NaNoWriMo-tulokseeni tyytyväinen, tästä on hyvä jatkaa. Toivottavasti olette tekin omiinne!

0 kommenttia