Työn alla

Stressiä pukkaa aika tavalla. Rahatilanne on synkkä, vielä olisi tälle keväälle yksi essee tehtävänä kaikkien muiden hommien lisäksi (tämän vuoden esseistä pahin epäilemättäkin), viikonloppu mietityttää ja kesän suunnitelmat ovat vielä harmittavan auki. Kaikkeen pitäisi ajatusten tasolla revetä ja alkaa olla jo se olo, että kesäloma voisi olla ihan hyvä juttu. Kouluhommat toukokuussa pitäisi kieltää lailla.

Kouluhommista kirjoittamiseen. Tänään olisi tarkoitus kynäillä käsin ja tehdä muistiinpanoja enemmänkin. Bussissa istumista kun kertyy sellaiset kolmisen tuntia taas. Eiköhän siinä ajassa saa edes jotain aikaiseksi, täytyy vain toivoa, ettei vanha ystäväni matkapahoinvointi yllätä ja saa käpristymään naama valkoisena ikkunan ja istuimen muodostamaan nurkkaan.

Vaan sitä ennen vähän piristystä päivään. B.N:ltä sain idean kirjoitusprojektien listaamisesta ja huomasin, että taitaisi olla hyvä ihan itsenikin takia jotain muistiinpanoa näistä tehdä. Tässä siis ne, joita olen työstänyt tai pohtinut kuluneen vuoden aikana ja joita uskon työstäväni aktiivisesti tulevaisuudessa:

OWCF - pääprojektini, jota olen työstänyt nyt reilun vuoden, periaatteessa kolmas kierros menossa, sivuja tulossa n. 450 A5:ssa mitattuna. Kolmasosa editoitu, pitäisi saada  koelukijoille joko toukokuun aikana tai vasta syksyllä loka-marraskuun tienoilla. Tällä hetkellä alan kallistua jälkimmäiseen, valitettavasti. Mutta katsotaan, josko saisin tässä kuussa editoitua ainakin puoleen väliin urakkaa esseeprojektistani huolimatta.

ÄJV - aloitettu dystopiaromaani. Vähän kuin The Last of Us -peli muttei kuitenkaan. Tällä hetkellä odottaa aikaa parempaa, ihan vain siksi, että muitakin projekteja piisaa. Voi olla, että teen siinä sivussa pikkuhiljaa, kun kaipaan lepoa muista.

FM - tänä keväänä paperille vähän jo hahmoteltu trilogia, jonka voi katsoa scifillä tai yliluonnollisilla elementeillä maustetuksi draamaksi, miten nyt haluaa noita elementtejä katsoa. Aikamatkustajan vaimo -romaanin hengessä, mitä tuohon draaman ja muiden elementtien suhteeseen tulee, jos sitä haluaa konkreettisen esimerkin kautta kuvailla. Nousee pääprojektiksi uskoakseni ensi keväänä saatuani OWCF:n rundille.

S&N -  ajatuksen ja muutamien suunnitelmien tasolla oleva romaani-idea, josta ehkä kehkeytyy sarja joskus, riippuen siitä, päädynkö lopulta ideaan A vai B. Status tällä hetkellä: Pöytälaatikossa.

V - vielä suunnitelman tasolla oleva nuorisollekin suunnattu realistinen romaani. Nousee pääprojektiksi virallisesti 1.6 ja on siinä asemassa toivottavasti valmistumiseensa asti, eli elokuun loppupuolelle. Jos käy hullusti, enkä saakaan valmiiksi kesän loppuun mennessä, nousee OWCF taas pääprojektiksi ja V jää ÄJV:n tavoin toissijaiseksi. Valmistelut aloitan tässä pikkuhiljaa tämän kuun aikana aina, kun en työstä käsillä olevaa projektiani tai esseetä.

Siitä esseestä puheenollen, voisin ruveta hommiin.

Kommentit

 1. Ensinnäkin hei, olet muuttanut blogisivusi otsikkokuvan! Kaunis :)

  Toiseksi tuosta matkalla kirjoittamisesta. Ei onnistuisi minulta. Matkapaihoinvointi vaivaa minuakin niin vahvasti, etten kykene edes lukemaan bussimatkojen aikana. Sen sijaan hyödynnän juna- ja bussimatkat musiikkia kuuntelemalla: musiikki on minulle tapa luoda kässäriä eteenpäin. En osaa kuunnella kappaleita ilman, ettenkö alkaisi samantien istuttaa niitä osaksi kässärini tapahtumia.
  Käsinkirjoittamista puolestani inhoan. Ranne kipeytyy. Ajatus kulkee nopeammin kuin kynä kulkee. Editoiminen on työlästä. Ugh. Maltan tuskin odottaa kesätöitä, kun minun pitäisi kesätoimittajana kirjoittaa haastatteluja. Taidan hankkia suosiolla pienen nauhurin.

  Onko tämä muuten ensimmäinen kerta kun mainitset pääkässärisi tuolla tavoin kirjainlyhenteinä? En muista aiemmin nähneeni kässärisi (OWCF) nimeä, vaikka kässäri muulla tavoin on tullutkin tutuksi. Toisaalta olen kauhistuttavan hajamielinen, että ihan hyvin olen voinut unohtaakin maininnan. Tämä on joka tapauksessa se kässäri, joka kertoo veljeksistä? Ja jossa tapahtuu/on tapahtunut jonkinasteinen rikos?
  V on selvästikin menossa Otavan nuortenkirjakilpailuun. Tsemppiä! :) Minunkin piti kesän aikana kirjoittaa vastaava realistinen nuortenromaani, mutta päätin vetäytyä kisasta. Haluan saada Kuuran valmiiksi syksyyn mennessä, että pääsisin syksyllä vihoviimein takaisin Arkin kimppuun.

  Ei muuten näytä sinullakaan olevan pulaa romaani-ideoista! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämän tulen kyllä pitämäänkin hyvin pitkän aikaa - onnistui kerrankin valokuvan ottaminen. :)

   Eipä onnistunut minultakaan matkan aikana kirjoittaminen. :D Junassa onnistuisi, mutta tuo bussimatka oli sen verran hytkyvää menoa, ettei siitä mitään tullut.

   Taisi olla ensimmäinen kerta, kun projektini nimeltä mainitsin! Aikaisemmin ei ole ollut tarvetta erottaa muista, kun olen nyt vuoden tosiaan tähän keskittynyt näin kokonaisvaltaisesti. :) Eli kyllä, veljeskertomus todellakin kyseessä OWCF:n kohdalla. :)

   Hah, juu, ideoita kyllä piisaa! Tässäkin tuli lueteltua vain ne, joille voin hyvällä omallatunnolla antaa jo projektin tittelin - tietokone, kännykän muistio ja eränäiset vihkot ovat täynnä tarinaideoita kyllä, ei tule olemaan runsaudenpulaa. :)

   Tsemppiä myös sinne Kuuran työstämiseen! Missäs vaiheessa jo olet, käsikirjoitukseenhan ei tainnut kuitenkaan uusiksikirjoittamista tulla kovin paljoa?

   Poista
  2. Jaa missäkö vaiheessa olen..? :D Samassa kuin kuukausi sitten. Ainakin melkein. Toki olen aloittanut miljöön suomalaistamisen, mutta viimeiset koulutyöt ovat vieneet aikaani niin ankarasti, että Kuura on jäänyt täydellisesti sivuun. En ole editoinut sitä juuri ollenkaan, vaikka editointilista on selvä ja innoittavakin.
   Pahinta on kuitenkin se, että olen jälleen innostunut Arkin juonikuvioista, mikä taas saa Kuuran näyttämään yhdeltä isolta kasalta... sanonko mitä. Valitettava totuus on nimittäin se, että en ole ehtinyt kiintyä ja tutustua Kuuran henkilöhahmoihin niin paljon kuin Arkin hahmoihin, jotka taas ovat tulleet tutuiksi jo vuonna 2009. Eli suoraan sanottuna Kuuran editoiminen kiinnostaa tällä hetkellä yhtä paljon kuin kilo kiviä.
   Onneksi on koko kesä aikaa. Kuuran valmistumis-deadline on vasta elokuun lopulla.

   Poista
  3. Kuura on kuitenkin hyvä, usko pois. Älä anna Arkin kummitella. ;)

   Poista
 2. Paletti näyttää hajanaisuudessaan kyllä tutulta. Romaani-ideoita kuhisee täälläkin samaan tapaan ja vielä keskenään hyvin erilaisia ideoita. Paljoahan näistä kuvauksista ei voi päätellä, mutta kiinnostus kyllä herää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, ideoita piisaa tosiaan vihkojen, tietokoneen ja kännykän muistion täydeltä. :) Viikonloppuna tuli katseltua ystävän Skyrimin pelaamista ja siitä kihosi taas halu palata fantasian pariin. Saa nähdä, milloin sen teen suunnittelemani novellikokoelman muodossa... Tai jossain muussa!

   Mukavaa, etten ole ainut, jonka pää on täynnä fiktiota faktan sijaan. :D

   Ehkä avaan näitä projekteja jossain kohtaa enemmänkin, näistä kun voisi höpöttää vaikka kuinka. :)

   Poista

Lähetä kommentti