Härkää sarvista

Mikäköhän siinä on, että pitää joka toisen luvun olla vaikka väen väkisin töksyttely-/jumitusluku? Tämä kyseinen epeli on sellainen, jota oli vaikeaa kirjoittaa ensimmäisellä kerrallakin, toisella laajennus onnistui hampaita kiristellen mutta onnistui, mutta nyt kun pitäisi kirjoittaa uusiksi ainakin tuo vanhin osuus, niin aijai miten ei tee yhtään mieli. Pitää pakottaa itsensä, en vain tiedä vielä miten. Pitäisi ehkä tosiaan pyyhkiä vanha teksti kokonaan pois ja kirjoittaa ihan toisenlainen luku tilalle - vaihtaa miljöö ja kaikki, pitää vain juoneen liittyvä asiasisältö samana. Vaan kun tökkii: mitä tahansa yritän tähän kaavaillakin, tuntuu väärältä. Toisaalta sen oikean alkuperäisidean hyödyntäminenkään ei näytä kovin hedelmälliseltä maaperältä mitä jumituksen ylittämiseen tulee. Hmph!

Sen sijaan sain sitä seuraavaa hauskempaa baaritappelulukua jo kirjoitettua käsin eilen illalla ennen nukahtamista. Sain lisäinspiraatiota hommaan tekemällä alkuillasta kaverini kanssa vähän taustatutkimusta aiheesta (ei alkoholista tai baaritappelusta kuitenkaan!), joka läheisesti liittyy tekeillä olevaan projektiini. Hän tosin ei tietänyt osallistuvansa taustatutkimukseen, koska olen ovela, hahhah.

Mutta äh, tämä typerä tyhjänlaiska jumittaminen! Olen kai vain juuttunut siihen egoistiseen vaiheeseen, jossa melkein valmista kässäriä paijataan enemmän tai vähemmän ihastuneena ja hahmoille sirkutellaan kuin pikkulapsille, ai että kun on nätti poika/tyttö, ja unohdutaan siihen vaikka tekemistä vielä riittäisi. Turhauttavaa. Pitää tosiaan vain potkia itseään takapuoleen, jättää suunnittelut hetkeksi ja konkreettisesti toimia.

Ai niin, suunnittelusta puheenollen, joku teistä kyseli joskus suunnitelmakaavioideni perään ja otinkin nyt asian muistaessani suunnitteluseinämästäni kuvan. Tai no, osasta siitä: kuvaan kuuluisi parit seinällä jo olevat A4:t ja kaikki paperit eivät tietenkään ole vielä tuossa, sillä kaksipuoliset paperit odottavat vielä nitojaa/rei'ittäjää+yhteensitomista, mutta tässä on kuva, josta saa vähän käsitystä siitä miten tätä suunnittelun imperiumiani oikein pidän pystyssä. Kaikki nämä tiedostot saisi tietenkin helpommin tehtyä tietokoneella, mutta käsillä työskentely on se minun juttuni kuitenkin.


Pitää varmaan ostaa mappi kaikille papereille sitten sitä aikaa varten, kun on aika arkistoida kaikki suunnittelupaperit, muistiinpanot, editointitulosteet ja hämärät piirrokset, joilla ei ehkä tee/tehnyt koskaan mitään, mutta jotka tuli raapusteltua joko tylsyydessä tai jahdatessa ideaa, josta tuli jotain/ei tullut mitään.

Harrastatteko te oheisraapustelua/piirtämistä, esim. behind-the-scenes -kohtauksien tai hahmopiirrustusten muodossa? Tai etsittekö sopivia kuvia netistä projektikansioihin liitettäviksi?

Kommentit