Starttivaikeuksia

9.50

En jotenkaan vain saa aikaiseksi, mitä tulee kirjoittamiseen ja/tai editoimiseen. En tiedä miksi, ei vaan tee mieli kirjoittaa ja vaikka tekisikin, päädyn tuijottamaan taas sitä hemmetin kursoria. Hämmentävää.

Takatalvikin tuli. Jei.

Tai ei. Ainoa hyvä puoli tässä on se, että voi hyvällä omallatunnolla olla kuin karhu pesässä koko päivän. #100happydays

5 kommenttia

 1. Tuttu tunne... Aina ei vain jaksa keskittyä tekeleeseen. Joskus tuollaisessa tilanteessa mä vain pakotan itseni työhön: yleensä alkukankeuden jälkeen työskentely sitten helpottuu ja seuraavana päivänä on taas matalampi kynnys jatkaa. Jos taas jämähdän motivaationpuutteessa paikoilleni, blokki saattaa venähtää useiden viikkojen mittaiseksi.
  Toki kirjoittaminen ei saisi muuttua pakkopullaksi. Joskus työskentely ei vain huvita ilman sen erityisimpia syitä.

  Btw, sain Kuuran toisen editointikierroksen päätökseen. Haluaisitko sen nyt silmäiltäväksi? Valmiista, viimeiseen asti syynätystä kässäristä ei siis vieläkään ole kysymys, mutta ottaisin kommentteja mielelläni vastaan tässä vaiheessa urakkaa. :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tulee jännää... :D Älä huoli, kirjoitan kyllä Kuuran mukaan pitkät pätkät siitä, mihin toivisin sinun kiinnittävän huomiota ja mikä taas ei ole niin olennaista tällä hetkellä. Ajattelin myös lisätä loppuun jälkimaininnat, jotka voit lukaista sen jälkeen, kun olet lukenut kässärin: lisään mukaan spoilereita, joten niitä ei kannata lukea ennen aikojaan.
   Käykö, jos lähetän kässärin sinulle viikonloppuna? Tämä siis sen takia, että menin viime yönä yövuorossani keksimään Kuuralle vaihtoehtoisen lopun. Innostuin siitä sen verran, että ajattelin toteuttaa uudet suunnitelmani ja katsoa, miten uusi lopetus tarinaan istuu. Minulla on kauhea into päällä juuri nyt mitä kirjoittamiseen tulee. x)
   Ja siitä deadlinesta: aaaah, en osaa sano.. :D Mitä nopeammin, sen parempi? Heh, jos ihan välttämättä haluat jonkun, niin voisin heittää vaikka kuukauden siitä päivästä, kun lähetän kässärin sinulle. Mielestäni Kuuran lukemiseen ei kovin montaa viikkoa pitäisi edes mennä. Se ei ole mitenkään erityisen laaja kertomus. Itse olen lukenut sen illassa alusta loppuun. Editoinnissa ja arvionnissa toki menee pidempään, joten veikkaan että nopealta lukijalta menee viikko Kuuran arvioinnissa. Viikko tai kaksi. No, sittenhän näet... Ei stressiä! Parasta on, että ylipäätään annat palautetta! Kiitos vielä kerran. :)

   Poista
  2. Tehdäänpä näin. :) Ja älä huoli, deadlinesta ajattelin myös lähinnä malliin viikkoa kahta - viimeksi kun oikoluin romaanikäsikirjoitusta, oli homma tehty parissa päivässä. Tietenkin aina voi tulla jotain yllättävää ja siksi onkin ehkä paras että heität jonkun ehdottoman takarajan vaikka juuri sen viikon tai korkeintaan parin päähän. :) Mutta joo, ei pitäisi tosiaan kauaa mennä eikä deadlinea mitä luultavammin tarvita (se on vain sellainen tukipilari)!

   Poista
 2. Minusta näitäkin päiviä saa kyllä olla. Päähän siinä sekoaa, jollei tee välillä jotain ihan muuta. Haasteena on lähinnä ehkä sen tunnistaminen ovatko starttivaikeudet aitoa väsymystä vai haluttomuutta. Haluttomuus kirjoittaa voi olla oire siitä, että suunnitelmia tulisi setviä. Aito väsymys taas kaipaa lepoa.

  Ihana mielikuva tuo karhunpesä. ;)

  VastaaPoista