Rakennesolmuja

Neljä eri rakennevaihtoehtoa, neljä erilaista kirjavaihtoehtoa. Olen luonut uusille versioille omat tiedostonsa, mutta kisaväsymys alkaa iskeä niiden äärellä: uusia vaihtoehtoja on rankempaa lukea, koska kaikki siirtymät ja viittaukset ovat niissä päin honkia, joten uudet versiot näyttävät kamalalta kuralta automaattisesti ja ne pitää kuvitella kelvollisiksi. Myös työtä on tietenkin edessä paljon enemmän, jos johonkin muuhun vaihtoehtoon kuin alkuperäiseen päädyn.

Joten pidän taukoa. Tänään aion rakennekokeilujen sijaan luoda uudelleen muistiinpanoni siitä, mitä tältä käsikirjoitukselta haluan. Kuten olen aiemminkin tuskaillut, loin tämän tarinan tunne- ja hahmopohjalta, ja tarinan juoni on mielestäni vienyt painopistettä väärään suuntaan. Katsotaan, millä keinoilla saan sen takaisin sinne, minne se kuuluukin. Onneksi osa ajatustyöstä on jo tehty. Mutta muistiinpanot haluan silti tehdä uudelleen, ihan vain koska ajattelen parhaiten kirjoittamalla.

Aion myös tehdä taustatutkimusta, nimenomaan hahmoihin liittyen tällä kertaa. Faktojakin voisi tarkastaa, mutta taidan jättää sen suosiolla viimeiseen editointivaiheeseen.

Taidan tarvita tänään teen sijasta kahvia.


Kommentit