Muokkauksia

Illalla läpiluku eteni mukavasti. Nyt kun olen kirjan puolessa välissä, täytyy todeta, että töitä kyllä riittää: kerrontatapaa täytyy rukata; rakennetta harkita uudestaan (aikajanat taitavat nyt mennä lukijalta sekaisin); haluan siirtää painopistettä hahmovetoisempaan suuntaan eli tarvitsen erilaisia kohtauksia tai niitä hyviä lisää; ja ennen kaikkea lihavointia lihavointia.

Paljon hommaa siis vielä riittää. Olen kyllä tyytyväinen siihen, että tähän mennessä itse teksti on ollut ihan hyvää, eli ei ole tullut facepalm-tarvetta, mutta sitä vain tarvitaan enemmän ja eri paikkoihin. Vähän pelottaa, mitä tästä tulee vai tuleeko mitään, kun niin paljon haluaisin muuttaa, mutta toisaalta lohduttaudun sillä, että vaikka nuo muokkaustarpeet kuulostavatkin valtavilta, eivät ne ehkä loppujen lopuksi ole, kunhan käyn ne läpi yksi kerrallaan: lihavointi tapahtuu lause lauseelta, rakenne paranee lukuja siirtämällä, kerrontatavan rukkaus voi jäädä hyvällä lykyllä pelkälle sanatasolle (ellen tosiaan lähde muuttamaan romaanin kerrontapaa kokonaan), ja painopisteen siirto tarkoittaa muutaman lisäkohtauksen kirjoittamista ja ehkä yhden-kahden deletoimista.

Jos saan tänään luettua yhtä paljon kuin eilen, huomenna pitäisi tulla läpiluku valmiiksi. Sitten pääsisinkin taas sorvin ääreen.


Kommentit

  1. Tsemppiä läpilukuun ja editointiin! Marina and the diamonds on yksi mun lempiartisteista ja Fear and Loathing hieno kappale!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Marina and the Diamonds on tosiaan hyvä bändi! :)

      Poista

Lähetä kommentti