Keeping your head up

11.11

Pääprojektini on ollut täysin tauolla, en ole ajatustakaan uhrannut veljeksilleni ja on tuntunut jopa siltä, että tuleeko heitä enää koskaan ajateltuakaan. Mutta aamulla herätessäni unesta hymyilin: uni oli ollut A:sta. Minä ja puolisoni olimme hänen tilallaan unessa päähenkilöinä, kaikki tapahtui meille, mutta tiesin välittömästi herättyäni, että kyse oli tapahtumasta, joka oli tapahtunut A:lle.

Unen tapahtuma avasi taas lukkoja. Loi yhteyden uudelleen. Tein kiireesti muistiinpanoja kännykän muistioon ja niitä tulikin aika monta. Jokainen ruokki seuraavaa: "Jos tapahtui näin, sehän tarkoittaa että on täytynyt olla tällaista, mikä tarkoittaa, että jonkun on täytynyt tehdä näin..." Rakastan sitä tunnetta, kun tarina alkaa kerätä itseään auki kuin lankakerä, jonka häntää kiskotaan tai jota tuupitaan lattian poikki kauemmas ja kauemmas.

Ainoa asia, mikä estää minua enää kirjoittamasta on pelko siitä, että jämähdän taas johonkin tai että tarina/hahmojen kehitys tai pikemminkin sen kuvaus jää liian laihaksi. Täytyy ehkä hakea varmuutta jälleen taustoittavien kohtausten kautta. Ne voi sitten joko sisällyttää tai jättää lopullisesta versiosta pois, pääasia on se, että ne saa tiedostoon asti.

Ulkona paistaa aurinko, vaikkakin selvästi kalpeammalla, syksyn tavalla. Ostin aiemmin viikolla kahvakuulan, eilen kävelin Skanssiin ja ostin uimalasit ja -lakin. Oli yllättävän lämmin, vieläkö saamme kokea viimeiset likihelteet ennen syyskuun tuulta ja tuiverrusta? Tänään ostan kuitenkin Lidlissä myytävän ulkoilutakin, jos koen laadun sopivaksi kevyeen ulkoiluuni. Mukavampi pyöräillä ja kävellä pimenevässä syksyssä, kun on siihen sopivat varusteet. Ulkoiluhousujakin voisi harkita, ovat varsinaisissa alan liikkeissä niin kalliit. Minulle voisi Lidl-laatukin riittää.

Hengittäminen on helpompaa, kun hahmot ovat taas mielessä, niin tämän projektin kuin lastenkirjankin tiimoilta. Taidanpa tänään ottaa ensimmäiset hapuilevat askeleet varsinaisen kirjoittamisenkin suuntaan. Tuntunee vapauttavalta.


0 kommenttia