NaNoWriMo täällä taas

Noin 30 000 sanan kuukausitavoite takaa sen, että päivittäinen kasaan saatava sanamäärä ei ole päätä huimaava. Se sopii minulle hyvin, sillä määrän lisäksi yritän tuottaa myös edes suurin piirtein tavoitteen mukaista laatua. Päivittäinen 968 sanan tavoite sallii minun lukea uudelleen kirjoittamaani ja viilata sitä tarpeen mukaan. Jokaiselle päivälle etukäteen tehdyt suunnitelmat pitävät minut kiinni projektissa, eikä siis blokkeja pitäisi kaiken järjen mukaan hirveästi tulla. Tällä hetkellä kirjoitan uudelleen erästä lukua, jonka alku piti laittaa uusiksi ja jota muokkailen muutenkin hieman kauttaaltaan. Riisun sieltä toivottavasti tarpeetonta yliampuvuutta ja yritän muutenkin tuoda kuvailua lähemmäs tavoitetta.

Tällainen kirjoittaminen tuntuu mukavalta. Paineettomalta, mutta jokaiselle päivälle on kuitenkin oma deadlinensa ja siten aikaiseksikin saa jotain väistämättä.

Töidenkään suhteen ei ole armoton hoppu, joten odotan tästä kuukaudesta tuotteliasta kirjoittamisen osalta. Toivottavasti muut päivät sujuvat yhtä hyvin kuin tämä päivä on antanut olettaa.

Kommentit