Kirjoituspäivä

Tänään on sellainen. Töitä kertyikin yllättäen alkuviikolle sen verran, että tuli suorastaan hoppu ja meni jopa pari päivää hässäkästä palautumiseen. Eilen oli taas sateista ja harmaata, sai hyvällä omallatunnolla olla sisällä ja levätä. Yritin jo eilen saada kirjoittamistakin aikaiseksi, mutta kirjoitin vain n. 700 sanaa käsin. Tänään on ollut parempi päivä, sain tarvittavasta tunnelmasta kiinni ja on ollut mukavaa naputellessa. Välissä pidin pienen maalaustauon: uusin työhuoneeni kaapiston ovia ja maalasin nyt sitten kaapin alalaidan, kun huomasin, että se oli jäänyt oviin keskittyessäni täysin huomiotta. Nyt voi taas naputella, kun odottelen maalien kuivumista.

Odottelen innolla myös päivän kokkaussessiota. Tänään on vuorossa broilerikeittoa. Ehkä viikonloppuna voisi tehdä herkkuani, kanacaesar-salaattia. Puoliso tuo tänään Lidlistä kauan kaipaamani salaattilingon.

Olen saanut olla pari tuntia ihan yksin kotona, mikä on ehkä vaikuttanut kirjoitustahtiini jonkin verran. On ollut illuusio omasta maailmasta, vaikka ikkunan takana edessäni vilkas tie pauhaakin ja puiden lehdet heiluvat tuulessa, joka kahisee syöksähdellessään niiden lomitse. Game of Thrones -sarjan soundtrack toimii hyvänä taustamusiikkina, vaikka realismia kirjoitankin. Tunnelma on tarinaani sopivan melankolinen.

Vielä eilen pohdin sitä, osaanko enää tuottaa sellaista tekstiä kuin tämä kirja vaatisi. Tänään taas tunnelmat ovat olleet ehdottomasti paremmat ja teksti kulkee sellaisena kuin sen on kaiketi tarkoituskin. Siinä missä ennen odotin lähes lannistuneena seuraavaa editointivaihetta, nyt odotan sitä jo hieman innokkaastikin.

Kommentit