Odotusta II

"Kirjaa ei pidä missään nimessä heittää lopullisesti pois ennen kuin se on täysin valmis - toisin sanoen: irti ja vapaa teistä, kirjoittajasta." - Kirjoitan, s. 26

"Kun kirjailija kirjoittaa sen vierestä, mikä alun perin oli tarkoitus, hän pilaa kirjoituksen. Sitten hän hyväksyy tämän: pilattu kirjoitus vie kohti toista kirjaa, kohti saman kirjan toista mahdollisuutta." - Kirjoitan, s. 33

Marguerite Duras on kirjoittanut ajatuksia, joita olen pyöritellyt viime päivinä ja viikkoina paljonkin.

Olen jumissa, kävin tulostamassa tähän asti valmiiksi saamani luvut ja sen jälkeen olo on ollut aika... No, takki on ollut tyhjä. On ollut toki oikeasti muutakin tekemistä, mutta on myös niitä hetkiä jolloin olisin voinut kirjoittaa mutta päätin olla kirjoittamatta. Sanon joka aamu itselleni, että tänään, tänään seuraava luku, ja pakko sen on olla joku aamu tottakin, vaikkei ollut tänäänkään.

En ole koskenut tulosteeseenkaan. Odotin, että kävisin innolla sen kimppuun, mutta ehei. Ehkä pitää keinua hetki päkiöillään kuilun reunalla ennen syöksyä.

Editointi-ideoita kyllä versoo joka välistä ja rakosesta. Myös ideoita muihin projekteihin. Mutta ehkä annan nyt vain muhia, ehkä nyt vain pitää malttaa antaa käsikirjoitukselle ja itselleni aikaa, jota se selvästi syystä tai toisesta kaipaa.

Luen lisää Durasia ja monia muita odotellessani vihreää valoa. Kirjoitan soopaa päiväkirjan sivut pullolleen.

Kommentit

  1. Muhittaminen on yhtä tärkeää kuin kirjoittaminen, luulen. Tsemppiä vihreän valon odotteluun :).

    VastaaPoista

Lähetä kommentti