Hiljalleen

En ole kirjoittanut pitkään aikaan, ehkä pariin viikkoon. Työt ovat pitäneet kiireisinä, mikä on ollut kyllä ihan positiivista. Mutta aherrettuani toisten sanojen parissa ei aikaa ja energiaa ole jäänyt omilleni. Mutta tällä viikolla vihdoinkin. Toivottavasti ainakin.

Aloitin siirtämällä lukuja. Minulla on viiden luvun kimppu, jossa luvut joutuivat uudistusten takia vaihtamaan keskinäisiä paikkojaan. Scrivenerillä työ olisi ollut helpompi tehdä, mutta onpahan nyt hoidettu pois alta. Nyt sitten pitäisi katsoa, mitä tarkalleen ennen tätä pitkää taukoani päätin näille luvuille sisällöllisesti tehdä. Mitä pitää muuttaa ja miten. Yksi luku on melkein kokonaan keltaisenaan muutoskohteita, se pitää kirjoittaa todennäköisesti kokonaan uusiksi - ja keltaiset osiot pitää siirtää myöhempään lukuun. Toisaalla on uusi luku kirjoittamatta, se löysi nyt uuden paikkansa tämän kimpun keskeltä. Tyhjä lukupaikka, joka vaatii täydennystä. Kun vain saisi aikaiseksi.

Tosin ensin pitää saada tuo kokonaisvaltaista muutosta kaipaava luku kuntoon. Pää hajoaa, jos keskellä tarinaa on osioita, jotka pitää vielä kirjoittaa uusiksi tapahtumien siirtymisen vuoksi. En osaa kirjoittaa uudella suunnitelmalla uusia lukuja ennen kuin vanhat luvut on korjattu uudistusten mukaisiksi.

Selittää sen, miksi tämä projekti on kestänyt - ja tulee varmaan kestämäänkin - vielä kauan.

Mutta tänään tosiaan kirjoitan.

Kommentit