Hyvä päivä

Seitsemäs luku purkissa, kahdeksannen otsikko ja aikamääre ovat paikoillaan, käännettävä teksti odottaa ja editointikone korisee alkukorinoitaan. Sivumäärä on hypännyt huomaamattani liuskakaupalla, yhtäkkiä niitä on kasassa 55, vaikka äsken niin paljon vähemmän. 16 000 sanaa menee rikki seuraavilla kappaleilla. On se aika paljon jo. Vasta ollaan tarinan kynnyksellä. Tai no, ehkä vain tuntuu siltä. Onhan noita sivuja kuitenkin jo tosiaan kasassa.

En osaa mieltää näitä A4-sivuja. En automaattisesti hahmota, kuinka paksu käsikirjoitus on kirjan sivuina. Olen valittanut tästä ennenkin. Olen kuitenkin päässyt irti ärtymyksestäni siinä määrin, että pystyn kirjoittamaan A4:lle ilman, että kirskuttelen hampaitani ja kokeilen toiseen, oikeaan paperikokoon asetettuun tiedostoon, kuinka paljon sivuja on "kirjassa" kasassa. Vaikka myönnettävä on, että on se kirjansivuille niin sanotusti kirjoittaminen paljon päräyttävämpää.

Mutta siis, etenee. Pitkästä aikaa. Se tuntuu todella hyvältä, vaikka näin suomeksi kirjoitettuna tekstistä paljastuu ehkä herkemmin sen puutteet ja epäloogisuudet. Mikä on oikeastaan vain hyvä. Joten mukava päivä. Vaikka teksti olisikin roskaa. Onpahan tekstiä!

Kommentit

  1. "Joten mukava päivä. Vaikka teksti olisikin roskaa. Onpahan tekstiä! " hah, tämä on myös mottoni kun kirjoitan ensimmäistä versiota :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tuntuu olevan ainoa asenne, jolla selviää hengissä urakasta. :P

      Poista

Lähetä kommentti