Soittolistaa, osa 2

Edellisen musiikki-inspiraationi innostamana päädyin kuuntelemaan ko. artistin muitakin kappaleita. Ja heti Broadchurchin 2. kauden loppukredittien kappale iskikin sitten. Jos edellisen kauden teemakappale oli ollut selkeästi A, tämä seuraava on omistettu J:lle:

And if you take my hand
Please pull me from the dark
And show me hope again

Näissä kummassakin kappaleessa, Ólafur Arnaldsin So Closessa ja So Farissa, on piirteitä, jotka paitsi sopivat tietyille hahmoille mutta myös koko tarinaani. Se on hyvinkin innoittavaa ja mielestäni tärkeää kirjan soittolistaa kootessani - ja samalla tuskallisen harvinaista. Harvoin onnistun kokoamaan soittolistaa, jonka kaikki kappaleet sopisivat paitsi yksittäisiin hahmoihin tai lukuihin/tapahtumiin, myös koko kirjaan. Saa nähdä, miten tämän kanssa onnistuu.

En ole kirjoittanut nyt taas pitkään aikaan. Pitää ilmeisesti ottaa tavaksi kirjoittaa päivittäin vihkoon vaikka ihan mitä tahansa, jotta saan rutiinin taas päälle, on ikävä kirjoittamista. Jos vaikka vahingossa sinne satunnaisten pätkien sekaan osuisikin jotain käyttökelpoista pääprojektianikin ajatellen.

Lukenut olen sitäkin enemmän, viimeisimpänä Maria Peuran Vedenaliset, jonka kieli oli kiehtovaa ja sellaista, joka ei ehkä sovi pääprojektiini, mutta josta haluaisin ottaa vähän inspiraatiota johonkin toiseen kirjoitukseen. Pidin metaforisuudesta, tietynlaisesta lyyrisyydestä, vaikka se tekikin tarinaan heittäytymisestä vaikeaa. Mutta silti kirjoitustyylissä kiehtoi jokin. Ehkä juuri se mystisyys.

Elämäni on tällä hetkellä aikamoista myllerrystä, mutta ehkäpä tästäkin noustaan vähitellen. Graduakin pitäisi kirjoittaa, jaiks.Kommentit