Alle kymmenen

Olen yhtäkkiä tullut hyvin tietoiseksi siitä, että käsikirjoituksestani on kirjoittamatta enää alle 10 lukua, ja niistäkin osassa on jo vahva pohja olemassa englanninkielisessä versiossani, eli todellisuudessa täysin tyhjästä luotavia lukuja on ehkä viisi. Toki uudelleen kirjoittaminen toisella kielellä on työlästä, se on kääntämistä ja editoimista, mutta silloin ei tarvitse huolehtia niin paljon siitä, kuinka selkeä kuva luvusta on etukäteen ja onko jotain kirjoitettavaa ylipäätään. Aina on.

Käsikirjoitukseni voi valmistua alle kymmenen päivän kuluessa. "Valmistua", mutta kun edellisestä kokonaisesta versiosta on se neljä vuotta, tämäkin vaihe tuntuu valtavalta harppaukselta eteenpäin. Editointi on leipälajini, en malta odottaa, että pääsen työstämään roskasta kaunokirjallisuutta. Toivottavasti myös siinä onnistun.

Yritän saada tekstin koelukijakuntoon suunnitelman mukaisesti joulukuussa, vuoden loppuun mennessä.

Eilinen kirjoituspäivä tuhraantui hammaslääkärikäynnin jälkeisiin kipu- ja puudutustiloihin, mutta tänään aion saada seuraavan luvun valmiiksi. Käytän väliaikaista sisällysluetteloa NaNoWriMo-edistymispalkkina: valmistuttuaan luku korostetaan keltaisella, kohta on koko sisällysluettelo jo värjätty. Jännittävää!

Tuntuu siltä kuin heräisin. Mitä lähemmäs loppua tulen, sitä pinnemmalle nousen.

Kommentit