Onnistumisia

Virallisesti pitäisi puhua yhdestä onnistumisesta. Mutta tuntuu monelta. Minulla on vuosien varrella ollut monta ongelmalukua, sellaista joiden kanssa olen vääntänyt vuodesta toiseen ja jotka eivät vain ole asettuneet loogisiksi tai kauniiksi kokonaisuuksiksi. Tänään yksi niistä taipui, yksi joka on ollut aina häiritsevästi epätarkka, epäpätevä ja kaikin puolin kankea. Tänään lisäilin osia sinne tänne, poistin nykymalliin sopimattomia, ja yhtäkkiä huomasin, että rakennekaan ei tietyn pisteen jälkeen vain toimi. Niinpä hus pois toiseen tiedostoon loppuosuudet ja sitten katsomaan, missä järjestyksessä tapahtumia voisi takaisin copypastetella, jos sellaista meinaa edes tehdä. No, Laurin talojen sisustuksia ihmetellessä ja teetä hörppiessä katsoin aiemmin viikonloppuna tekemääni listaa loogisista askeleista, joita henkilön tutkimustyöhön liittyy, ja huomasin, että leikkaamista ja liimaamista ei kannattaisi tehdä - uutta vain tilalle, uutta ja parempaa.

Ja tässä se nyt on, se ongelmaluku. En sano "valmiina", koska eihän se tietenkään ole, kyllä siihen varmasti joku koelukija tarttuu ja varmaan minä itsekin. Mutta se on kuitenkin niin valmis kuin ikinä toivoin sen olevan, melkein jopa pätevä. Tapoin sivussa yhden kohtaus-darlingini, se teki kipeää, mutta kun sille ei enää paikkaa ollut, niin en väkisin lähtenyt tunkemaan. Näin on parempi.

Join toisen teekupin kirjoitellessani ja kaikki kävi ilahduttavan kivuttomasti. Yksi onnistuminen tuntuu tosiaan usealta.

Tälle illalle vielä lisää listoja.

Kommentit

 1. Vähän samanlaisia fiiliksiä viikonloppuna. Koin valaistuksen ja pistin asioita uuteen uskoon. Poistin paljon vanaa ja uutta tekstiä syntyi (liian?) helposti, mutta otan vastaan kaiken mikä tulee.

  Onnea edistymiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä mukava tunne. :)

   Kiitos, tsemppiä myös projektiin sinne ja kiitos kun kommentoit! :)

   Poista

Lähetä kommentti