Vaihdan V:n nimen pian Riitasoinnuksi

Ote asetelmista alkaa viimeinkin löytyä. Vielä vähän sokeasti kokeillen, mutta alan jo hahmottaa taas, miten tämän tarinan voisi oikein saada pyörimään. Mutta ongelmana on ehdottomasti vieläkin päähenkilö, joka on kuin liukas saippuanpalanen - seilaan hänen kanssaan ideasta toiseen, eikä ääripäistä löydy tukea. Pitäisi löytää tämä hahmo, joka piilottelee ilmeisesti jossain keskitien viidakossa, mutta on piiloutunut hyvin, en saa otetta niin millään. Turhauttavaa. Saisinpa edes jotain elonmerkkiä. Jotain reaktiota. Hän pysyy maastoutuneena, ei pihaustakaan.

Jälleen tunne, että tarvitsisin kunnon aivoriiheä. Kokeilen ensin itsekseni ääneenhöpöttelyä, ja jos se ei tuota tulosta, pyydän jotakuta kaveriksi. Raivostuttavaa, kun on niin vahva ja hyvä perusidea, mutta jota ei kuitenkaan saa konkretian tasolla toteutettua kunnolla.

Kiukuttaa myös kilpailuissa vaadittu A4-papereille tulostaminen. En osaa kirjoittaa A4:lle. Niihin ei saa kirjamaisia asetuksia, mikä häiritsee keskittymistäni pahasti - olen niitä, joilla pitää yksityiskohtaiset ulkoiset puitteet olla kunnossa, jotta voin keskittyä tekstin tuottamiseen. Lapsellista ehkä, mutta jostain syystä A4 tuo mieleen koulutehtävät, n. A5:lle kirjoittaminen sen sijaan heittää minut ihan erilaiseen moodiin. Niinpä olen nyt typerästi hukassa vähän tämänkin pikkujutun kanssa. Ei sillä, kaikkeen tottuu, ja ehkä saisin Wordini viimeinkin copypastettelemaan A5-kokoiselta paperilta A4:lle ilman, että tiedoston paperikokokin muuttuu samalla alkuperäisen kaltaiseksi, mutta tällä hetkellä ahdistusmykkyrän puristaessa rintaa tämäkin vastoinkäyminen tuottaa stressiä tarpeettomasti.

Tämän lisäksi V:ssä on myös eräs toinenkin ongelma: juoni tuntuu liiankin suoraviivaiselta. Pitänee kehitellä isompia käänteitä matkaan. Huoh. Miten viime kuussa intoa niin paljon herättänyt projekti voi olla kääntynyt tällaiseksi murheenkryyniksi?

Syyskuu (=deadline), älä tule koskaan.Toisaalta tule, koska sain vaihdon tiimoilta viimeinkin vahvistussähköpostin ja asiat alkavat olla hoidossa raha-asioita lukuun ottamatta. Tästä lähin näistä vaihtoasioista kuitenkin täällä.

Kommentit

 1. Kaksi blogia! Nytpäs sinulla onkin kirjoittamista! :D Pitää muistaa seurata myös tuota sinun matkailu/vaihtari-blogiasi. Vaihtoonlähteminen ei ole poissuljettu vaihtoehto nimittäin täälläkään suunnalla. Ne kurssit, joita aiemmin täällä blogissa mainitsit, kuulostivat ihanilta!

  Tiedän muuten tunteen, kun päässä pyörii loistava kässäri-idea, mutta jota ei sitten millään saa toteutumaan käytännön tasolla. Liiankin tuttua minulle! Olen monta kertaa muuttanut alkuperäisiä kässärin suunnitelmia lennossa vain siksi, etteivät mielessäni nähdyt asiat yksinkertaisesti toimi teksin tasolla. Näin käy erityisesti silloin, jos tarinassa on määrä tapahtua väkivaltaisuuksia. Olen kuvitellut kohtaukset päässäni paljon rankempina kuin mitä lopulta päätän kirjoittaa.
  Noniin, eksyin vähän aiheesta.
  Tsemppiä V:n kirjoittamiseen! Muista, ettei juonikaan tarvitse aina suuria käänteitä tai rankkoja juonikuvioita, jos sillä on jotain muuta tarjottavaa, esim. henkilöhahmojen tasolla. Ainakin minusta tuntuu, että panostat henkilöhahmoihisi paljon. :) Juoni voi silloin olla yksinkertaisempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän blogaamisesta, kuten ehkä näkyy tiheästä päivitysvälistä. :D Halusin pitää erillään tämän blogin ja tutuillekin linkattavan vaihtariblogin - tämä on kuitenkin blogi, jonka haluan pitää anonyyminä mahdollisimman pitkälle joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. :) Mainostan luultavasti täällä sitten niitä siellä olevia entryjä, joista voi olla iloa tämänkin blogin lukijoille, esimerkiksi matkakertomuksia, joita olen tännekin jo parisen tehnyt. :)

   Heh, aiheesta eksyminen on hyvin tervetullutta! :) Etkä kyllä eksynyt - V:ssä on juuri tuo kuvailemasi ongelma, että tiedän kyllä mitä tarinassa haluan noin suurinpiirtein tapahtuvan idean tasolla, mutta tarinan suunnitteleminen tuottaa tuskaa varsinaisen käytännön tasolla.

   Näin tosin viime yönä unen, joka ehkä antaa vähän avitusta, joten katsotaan mihin olen päätynyt viikon päästä!

   Kiitos kovasti kommentista, piristi! :)

   Poista

Lähetä kommentti