Ohhoh!

22.34

Kylläpä järjestivät Leijona-pojat meille oikein jymypaukun! Ihmemies pelasi nollapelin, ja mikä tärkeintä, muu joukkue oli uudistunut henkisesti ja pelasi lähes virheetöntä, hyvää viisikkopeliä. Nyt ei jätetty puolustusta puolitiehen, karvattiin ja otettiin kiekko pois keskialueella jo, mikä takasi sen, että Rinne joutui torjumaan vain reilut kymmenen kertaa - siinä missä viime pelissä muistaakseni yli 30. Oli ihan erilainen meininki - ja kyllä sai pelin päätteeksi olla puhtaasti onnellinen ja ennen kaikkea Leijonista ylpeä. Ilman, että hampaankoloon olisi jäänyt kömmähdyksiä tai ajatuksia tuurista nakertamaan. Hyvä pojat!

En tiedä tietenkään, kuinka reilua se on esim. paremman turnauksen pelannutta Ruotsia kohtaan, että joutui pelaamaan ns. kultapelin heti tässä vaiheessa - kaksi turnauksen parasta joutuivat pelaamaan toisen heistä pronssipeliin - siinä missä sillisalaattimaisen turnauksen, Tero Lehterän sanoja lainatakseni, pelannut Suomi sen sijaan pääsi nyt toisen kärkijoukkueen edelle "ilmaiseksi" takavasemmalta. Huvittavaa toki, mutta mehän olemme tästä systeemistä vain kiitollisia! Ruotsi on siis joka tapauksessa tänä vuonna näin välillisesti lyöty ja hah, saamme joka tapauksessa vähintään hopeaa kotiin! Ei tosiaan ole hävittävää enää, mitalit ovat jo kaulassa, joten huomenna käyvät pojat karhunkaatoon puhtaalla tsempillä toivottavasti! Taisivat saada kaikesta negatiivisesta (osittain ansaitusta, tosin) mediaryöpytyksestä virtaa todistaa puheet vääriksi. Ja hyvä niin! Tehkääpäs kuulkaas huomenna todellinen yllätysten yllätys ja tuokaa karhuntaljat tuliaisiksi, niin teistä puhutaan legendoina vielä tulevinakin vuosina!

Kyllä tsekkiläisiä hatutti.

Pekka Ihmemies Rinteelle omistettua näköispatsasta suosittelisin jo tässä vaiheessa torin laidalle tilattavaksi, kävi miten kävi. Huh, olipahan peli... Ja nimenomaan pelkästään hyvässä merkityksessä!

Katselin luonnollisesti alkupäivästä sen Venäjä-Ruotsi -ottelunkin ja siitä ei suureksi yllätyksekseni kehkeytynytkään kovinkaan jännittävää - itseluottamuksen karistua Tre Kronor oli aika vietävissä. Mutta viimeisillä minuuteilla tuli draamaa ihan uudentasoista, joka saattaa ilmeisesti lähteä tutkintaan näin jälkikäteen direktoraatin toimesta: aitiossa valmentajatkin nimittäin lähtivät suutaan toisilleen soittelemaan ja lähettipä Venäjän valmennusosasto uhkauksenkin. Nyt miestä ei ehkä nähdä huomisessa pelissä valmentajana. Että huhheijaa, ei jännittävä peli välttämättä jäällä, mutta sitäkin enemmän boksin puolella!

Saas nähdä miten Venäjän poika hiiltyy huomenna, jos Leijonat uhkaavat yllärivoittoa järjestää...

Kotikatsomo Satsu kera naapureidensa Aurajoen rannalta kiittää ja kuittaa sitä odotellessa tältä erää.

0 kommenttia