Maanantai, osa II

Jahas, ja nyt on sitten siellä vaihtoyliopiston päässä laitettu lukkareita taas uusiksi - ja kaikki haluamani kurssit ovat vasta keväällä (olen itse vain syksyn siellä).

En nyt oikein tiedä mitä tässä tekisin. Vielä on paikka vastaanottamatta. Tietenkin vaihto on kokemuksena varmasti hyvä ja tarpeellinen, mutta alunperinkin pistin hakupaperit sisään sillä ehdolla (omassa päässäni), että yliopisto hyväksyisi suunnitelmani ja pääsisin lukemaan oikeasti hyödyllisiä aineita, enkä enää esimerkiksi mitään Shakespearen analysointeja tms, joita voisin harrastaa ihan omassakin yliopistossani ja jotka eivät enää tässä vaiheessa opintoja hirveästi mitään uutta lisämeriittiä tutkintooni toisi. Kyllä se motivaatiota syö, kun tietää että joutuu ottamaan nyt sitten lainan vain siksi, että opiskelen syksyllä aineita, jotka ovatkin vain "ihan kivoja" vs. se, että olisin päässyt käymään kursseja, jotka olisivat a) olleet täydellisiä eli kirjoittamisesta eri muodoissaan ja b) auttaneet tulevaisuuteni kanssa.

Olisihan tämä pitänyt arvata...

Nyt saisin lukkariini yhden käsikirjoituskurssin (draaman puolen "Playwriting") sekä kolme leffakurssia - jotka ovat toki kivoja, ei siinä mitään, mutta kun tässä on pari muttaa: a) antaako yliopisto minun ottaa nämä kurssit ja b) ehdin tosiaan jo luulla, että saisin tehdä tarkalleen sitä mitä haluan, enkä vain vähän aiheen vierestä, joten nyt nuo leffakurssitkin tuntuvat vain lohdutuspalkinnolta. Toki leffakouluun tai -alalle pyrkiessä näistäkin on varmasti jotain hyötyä, mutta voi hemmetti, pitikö noiden siirtää kaikki kurssit sinne kakkoslukukaudelle? Tässä on vieläpä ongelmana nyt sekin, että saanko kutsua tätä uutta kokonaisuuttani vain Film Studiesiksi täällä Suomessa, kun sisältää yhden draama-puolenkin kurssin - vai minkä uuden nimen kehitän tälle sekasikiölukkarille ja toivon, että yliopisto lyö leimaa päälle?

Vaikka toisaalta, kaipa tänne Suomeen jääminenkin kiroilututtaisi melkein yhtä paljon, kun miettii sitä, miten en voi enää hakea syksyn harjoittelupaikkoihinkaan. Toisaalta valmistuisin aiemmin... Toisaalta toisaalta...

En ollut yhtään varautunut tähän. Ajattelin jo, että ainakin yksi asia tänä vuonna menee putkeen ja hyvin.

Hölmö Satsu.

Eilen valoa risukasaan teki kaverin kanssa lenkkeily, tänään toivottavasti toisen kanssa kahvittelu.

Laitoin CampNaNoWriMossa tavoitteeksi 10 000 sanaa. Saa nähdä pitääkö korottaa jossain vaiheessa. Luultavasti: heilun taas siinä rajalla, pidänkö tähänastista käsikirjoitustani ihan ok:na vai tekisikö mieli heittää ikkunasta pihalle käytettyäni ensin paperisilppurissa. Tekisi mieli laittaa jo nämä ensimmäiset luvut menemään koelukijoille, jotta tietäisin kannattaako projektia ylipäätään edes jatkaa. Kaipaan nyt sitä, että joku kertoisi suoraan, millaista teksti on, ilman kaunistelua tai käsien pyörittelyä. Voi olla, että laitan parille koelukijalle tekstin menemään armottoman kritiikin toivossa ihan vain jotta saan karkotettua nämä möröt ja jossittelut päästäni - jos koelukijoiden kritiikit ovat laimeampia kuin omani, lienee vielä toivoa.

Hengittelen syvään. Korttitalo huojuu, mutta pidän sen pystyssä. Yritän keskittyä siihen, että pääsen sentään asumaan Brittilässä, vaikka kurssivalikoimani ei olekaan se ihanteellisin. Yritän päästä harmini yli, kääntää stressikertoimeni laskuun. Selviän kesästä. Syksystä tulee antoisa. Saan kirjani valmiiksi. Hengitellään.

Kommentit

 1. Lähde vuodeksi. Kolme kuukautta oltuasi haluat jäädä kuitenkin.

  (Ja tätä ehdotustahan ei kysytty.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten hyvä ehdotus, mutta ei taida perhe- ja opiskeluolosuhteiden takia onnistua. Valitettavasti. Vaikka toisaalta ehkä ihan hyväkin: luultavasti haluaisin jäädä loppuiäkseni, jos pääsisin arkeen hyvin kiinni...

   Poista
 2. Voi sinua!! Kylläpä on viikko alkanut kehnosti. :/ Voimia. Luin edellisen viestisi ja myötäelin siinäkin jo tunteitasi oikein urakalla. Tuo laittamasi Frodo-kuva on ihan täydellinen. Olen kärsinyt samasta ongelmasta monta vuotta. Lehteen ei oteta työntekijöitä, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta alalta. En tiedä kuinka onnistuin tällä kertaa saamaan paikan, mutta tuuria mukana on ihan varmasti ollut.
  En oikein tiedä noista vaihtojutuista mitään, mutta eikö sinun ole mahdollista jatkaa vaihtokauttasi vielä toiselle lukukaudelle? Olisitkin Briteissa vuoden? Uskon kyllä miten paljon tuo turhauttaa. Muistan lukeneeni vaihtokoulusi kurssitarjonnasta jostain toisesta viestistäsi, ja se vaikutti todella mielenkiintoiselta. Sellaisien kurssien perässä minäkin voisin harkita vaihtoon lähtemistä.

  Ja Camp tosiaan tänään se alkoi! :D En tiedä oikein mitä minun pitäisi tehdä, koska en halua lähteä editoimaan kässäriäni ennen kuin olen saanut siitä kaikki lukijapalautteet. Pyörittelen siis peukaloitani... tai sitten voisin laskea sanoja kandista/muista esseistä, jotka odottavat valmistumistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, eipä taida minnekään päästä nykyään ilman jo olemassaolevaa alan kokemusta... Typerää mutta totta.

   Olisin koko vuoden varmasti, jos se vain olisi mahdollista. Mutta perhe- ja opiskeluolosuhteiden takia ei taida olla mahdollista. Vaikka varmasti talvella kyllä jatkoaikaa haluan. :/

   Täälläkin olisi kolme esseetä laadittavana, saas nähdä miten nanottelun käy.... Tai niiden esseiden. :P

   Poista

Lähetä kommentti