Kangastuksia

En saanut tehtyä mitään (kirjallisesti) hyödyllistä viikonloppuna. Jätti aika tyhjäksi, nukuin viime yönä reissun päätteeksi liki puoli vuorokautta ja olen tänään vain lukenut fanfictionia oudossa transsimaisessa tilassa, vaikka ulkona on täydellinen +18 asteen sää kera pilvettömän taivaan.

Tosin transsini on kestänyt pätkissä koko viikonlopun oikeastaan. Perjantaina katsoin ystävän kanssa erästä televisiosarjaa, jonka huipennuskohtauksen - erittäin liikuttavan jo tarinansakin takia - taustalla soi seuraava kappale. Onnistuin pidättelemään kyyneleitäni silloin, mutta en kotona enää. Annoin niiden valua äänettömästi, suru ei ollut repivää laatua, vaan hiljaista, sellaista joka puristaa rintaa mutta joka ei näy märkiä viivoja lukuun ottamatta ulospäin kasvoilta. En tiedä itkinkö pelkälle tarinalle, kohtaukselle jonka taustalla tämä soi, vai tunteille, joita kappale herättää noin ylipäätään.


Varsin heiveröinen olo. Raaka. Arka, kosketusarka. Heikko. Särkyvä.

Leivät paistuvat uunissa. Aurinko paistaa, on kuuma. Laitan kappaleen soimaan taustalle, asetun sängylleni ja yritän hyödyntää nämä tunnelmat, yritän sitä kautta päästä kiinni taas editointiin, suunnitteluun kunnes jaksan ehkä illalla jopa kirjoittaa sanat paperille, tiedän parikin kohtausta, joihin tämä voisi toimia soveliaana ovena.

Veljesnelikon nuorimmainen hymyilee minulle surullisesti. Hän kääntyy ja kävelee pois, haihtuu vähitellen ilmaan kuin katoava kangastus.

Kyyneleeni ovat sittenkin ehkä hänen veljensä.

Kommentit

 1. Tunnustan että vietin itsekin luvattoman paljon aikaa sisätiloissa, vaikka keli oli mitä mahtavin. Tämä tuntuu olevan kirjoittajille ihan yleistä. ;)

  Katselitteko satummoisin X-filesia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, juuri sitä. :) Upea oli kohtaus, jossa tätä käytettiin. Vaikka olikin varsin sydäntäsärkevä.

   Olet itsekin X-Files-fani? :)

   Poista
  2. Joo, olen katsonut sarjan pariin otteeseen. Siinä on hirveästi tavaraa ja tuntuu, että aina unohdan jaksot katselukertojen välillä, mutta tuo Moby on jäänyt mieleen. :)

   Poista

Lähetä kommentti