Neljännen päivän hymyilyttäjä on...

10.16

Se, kun kuuntelee BBC Radio 4 Extraa ja havahtuu jossain vaiheessa kesken kuunnelman siihen ajatukseen, että hei tämähän on muuten englanniksi eikä äidinkielelläni. Aika hieno ajatus vielä näin konkaritasollakin, että voi jotain vierasta kieltä osata niin hyvin, ettei tajua enää tietoisesti edes kuuntelevansa sitä, vaan ko. kieli soljuu lävitse aikalailla samalla vähäeleisyydellä kuin se, jota äidinkielekseen on tottunut kutsumaan. Tähän kun pääsisi niiden muidenkin opiskelemiensa kielten kanssa!

(Jos opiskelet kieliä, mutta et enää löydä iloa taitotasostasi, vaan otat sen jo itsestäänselvyytenä... Skottilaisittain: What's wrong with ye?)

Ei, mainosta ei ole maksettu.

Suosittelen tuota BBC:n Radio 4 Extra -kanavaa lämpimästi. Löytyy draamaa, komediaa, kauhua, you name it. Ehdottomasti yksi suurimpia ilonaiheitani harmaina ja pilvisinä talvi- ja syysiltoina, jolloin tekee mieli kääriytyä maailmalta piiloon sängyn peitteisiin kera päälle läntättävän Fuck off! -post it -lapun.

Näistä aatoksista aurinkoisempiin ajatuksiin. Se konkreettinenkin aurinko paistaa jälleen, joten taidan laittaa musiikkia soittavan BBC Radio 1 päälle ja fiilistellä kanavaa, jota kuunneltiin Lontoossa aamuisin ennen jalkautumista kaupungin vilskeeseen. Saa nähdä saako nauraa taas...

Kuka olisi uskonut, että kotimaista musiikkia saisi kuulla Lontoossa?

0 kommenttia