I hate Mondays - and I wear that on a t-shirt

13.02

Harjoittelupaikkaa ei irronnut, sain sen odotetun hylsykirjeenkin toisestakin paikasta ja on aamupäivään mahtunut pari muutakin pettymystä ja stressin aihetta. Kesätyötilanne huolestuttaa nyt ihan toden teolla. Toki joudun ottamaan lainan syksyksi joka tapauksessa, joten ei työ olisi rahatilannettani vielä mihinkään sinällään liikauttanut, mutta kyllä tämä hermot tehokkaasti kiristää: mistä löytää kirjatenteillä tehtäviä kursseja tarpeeksi kesäksi - tai mitä tehdä sitten, jos tukikuukaudet eivät riitäkään niin, että voin turvautua Kelan apuun kesän aikana? Puhumattakaan siitä, että mitä jos en saa tehtyä töitä enkä Kelan tukemana opintoja - miten saan kulutettua kesän ilman, että aivot posahtavat toimettomuudesta ennen todella rankkaa tulevaa syksyä, jolloin aivot luultavasti ylikuormittuvat? Huoh. Vihaan kevättä, tätä stressaamista, epätietoisuutta. Saa nähdä, joudunko aloittamaan yksityisyrittäjänä toimimisen jo nyt ihan vain siksi, ettei työtä muuten irtoa opiskelijakaupungista, jossa on periaatteessa kolme korkeakoulua ja miljoona lukiota - ja työtä hakevia nuoria siis potenssiin kymmenen esimerkiksi entiseen kotikaupunkiini verrattuna... Vaikka ei sillä, että sieltäkään töitä irtoaisi, kun kerran lama takaa sen, että jokaiseen entiseen hyvään kesätyöntekijöiden palkkaaja-yrityksiinkin on mahdollista ottaa näinä vuosina hyvällä tuurilla yksi työntekijä edellisvuosien kymmenen tms. sijasta.

Harjoittelupaikkoihin on tietenkin samanlaiset sisäänottovaatimukset kuin muihinkin työpaikkoihin.

Yritä tässä nyt sitten kerätä arvokasta työkokemusta...
Minulla on joskus laivalta ostettu hylkeen kuvalla varustettu I Hate Mondays -t-paita. Vetäisin sen mielelläni tänään mielenosoituksellisesti päälle. Vaan sekin on unohtunut kotikaupunkiin.

Tietenkin.

Piristän itseäni Gilmoren tytöillä, terveellä itselleni naureskelulla: jälleen yksi kohtaus, jossa minun ja Lorelain yhtäläisyydet hyökkäävät silmille kuin auringonvalo krapula-aamuna.


Myöhemmin kohtauksessa Lukea ärsyttää, kun Lorelai tuijottaa häntä elokuvan aikana eikä ruutua - Lorelai vain haluaa nähdä, miten mies reagoi tiettyihin kohtauksiin. Samma här, ainakin sellaisten sarjojen/elokuvien kohdalla, joista todella pidän. Tosin puhuminen elokuvan aikana on sallittua, jopa kannustettavaa, kuten tästäkin esimerkistä käy ilmi! En jaa Lorelain hiljaisuussääntöä klassikoiden kohdallakaan: saan pidettyä suuni kiinni luultavasti vain elokuvateatterissa tai silloin, kun ei ole yksinkertaisesti mitään kommentoitavaa. Saatte huokaista helpotuksesta myös pause-säännön kohdalla: vessatauot ovat Satsun elokuvailloissa sallittuja - mutta silloin sitä pausea todellakin myös painetaan, eikä jätetä nauhaa pyörimään, kun yksi katselijoista on poissa (paitsi jos poissaolija olen minä itse ja jos olen nähnyt ko. pätkän miljoona kertaa ja jos poissaoloni aikana pyörivä kohtaus on vähemmän tärkeä syystä, jonka pystyy määrittelemään vain minä sillä kyseisellä hetkellä).

Gif
Kukaan ei varmaan tämän jälkeen halua katsoa kanssani elokuvia?

0 kommenttia