Hyvää syntymäpäivää, Suomi!

17.05

Olen itsenäisyyspäivän yksin, joten en ole puuhannut tänään mitään erikoista. Ruokakin on ihan peruskotiruokaa: lounaaksi makaronilaatikkoa ja illalla taidan laittaa itselleni munakkaan. Pikkujouluillalliset sitten vähän tyylikkäämmin? Juhlantuntua saadaan tänä iltana lähinnä vain kynttilöin, joita voisi polttaa, kun jouluvaloni teki tenän eikä suostu enää iltojani valollaan sulostuttamaan. Mutta muuten on erittäinkin tylsä perusilta menossa. Otin torkut ja nyt pohdin, kävisinkö käsikirjoitukseni kimppuun vai omistaisinko illan kouluhommille.

Tai sitten voin saada nokareilta herättyäni aivan loistavan tarinaidean, tai no, pohjaidean kokonaista kirjasarjaa varten, ja unohtaa kaiken muun ja jäädä pyörittelemään sitä aatoksissani, vaikka virallisen tekemiseni tiedostot olisivatkin jo avattuna koneellani. Ihan vain, koska pakan sekoittaminen on kivaa ja selvästi nautin itseni piinaamisesta.

Hmm. Dilemma. Käännökset painavat niskassa ja romaanikäsikirjoituskin pitäisi saada kuntoon mielellään tämän kuun puolella, mutta äh, tämä uusi idea on niin aktiivisesti mielessäni nyt, etten uskalla laskea sitä käsistäni lepäämään arkiston pohjalle. Katsotaan miten käy!

Miten te vietätte itsenäisyyspäivänne? Jo vakiintunein juhlamenoin ja perintein vai onko se vain ilta muiden joukossa mitä aktiviteetteihin tulee?


Illalla ehkä katson Tuntemattoman sotilaan, vaikka sekin on jo kuluneempi kuin 10 vuotta käytetyt villasukat. Kai tänään nyt kuitenkin jotain perinteistä pitäisi tehdä?

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

0 kommenttia