Tulevaisuuden suunnitelmat tehdään yöllä

3.20

...ja mieluusti silloin kun on jo niin väsynyt, ettei meinaa omaa äidinkieltään saada tuotettua oikein. Mutta ei anneta sen estää.

Nukuin edellisyön bileistä toipuakseni päikkärit illalla, ja vaikka vakaa aikomukseni oli nukkua vain n. 30 minuuttia kello seitsemään asti, niin ilmeisesti olin unissani päättänyt toisin ja heräilin yhdeksän tienoilla. Eipä siinä mitään, onneksi on vapaapäivä huomenna. Vetelehdin aikani ja yritin nukkumistakin puolenyön tienoilla, mutta eipä ottanut onnistuakseen, tässä sitä siis istutaan kolmen jäljestä aamuyöllä. Eikä siinä sinällään tosiaan mitään. Tässä vuorokaudenajassa kukkumisessa on vain se huono puoli, että kanssakukkujoita löytyy varsin vähän näin to-pe -välisenä yönä. Varsinkin, kun osa yliopistolaisista on tällä hetkellä kemuissa joihin itsellä ei ollut mahdollisuutta mennä, möh.

Mutta, koska enää ei siis väsyttänyt eikä nukkumisesta tullut mitään n. pari tuntia sitten, otin käteeni keväällä kirjoittamani kirjaraakileen ja ryhdyin jatkamaan jo kesällä aloittamaani läpilukuprojektia punakynän (tässä tapauksessa sinikynän) kanssa. Pääsin jopa loppuun asti, ja ilokseni totesin, että vaikka muutamat kohtaukset tuntuvatkin hutiloiduilta ja koko tarina selkeästi vaatii jo kaavailemani rinnakkaisaikajanan lisäyksen, on kokonaisuutena kirja ihan luettava. Se on ihan hyvä lähtökohta, varsinkin kun muistelin olleeni joskus kesän lopuksi sangen epätoivoinen ko. tekeleeni laadun (tai pikemminkin sen olemattomuuden) suhteen!

NaNoWriMo kolkuttelee kohta ovella, ja houkuttaisi kyllä perin paljon kapinoida ja kirjoittaa kirjani valmiiksi, eli toisin sanoen uudelleen noin kaksinkertaiseksi mitaltaan paisuttaen. Suunnitelmatkin kun on jo lähes täydellisesti tehtyinä. Voisin sitten julkaista omakustanteisesti ja myydä Amazonissa yms. nettikaupoissa (tai olla hullu ja yrittää jopa saada agenttia tekeleelle Brittilästä), minkä jälkeen voisin lähteä kaupittelemaan kirjan suomennosta (jonka haluaisin itse kääntäjäopiskelijana tehdä) suomalaisille kustantajille. Saas nähdä kuinka käy.

Toisaalta olisi niitä muitakin projekteja, yksi jopa deadlinellinen. Hmm.

Tuli tänä yönä pohdittua muitakin tulevaisuuteen liittyviä yksityiskohtia. Olen vähän stressaillut jo etukäteen sitä, miten saisin ystäviä siellä Lontoon päässä mikäli tapahtuisi maailman n:s ihme ja työharjoitteluun pääsisinkin. Mutta sitten erään kanssaopiskelijan blogista bongasin keinon, ja olo on taas levollisempi. Marraskuun puoliväli ja haun tulokset, tulkaa jo!

0 kommenttia