Heute wird ein guter Tag

20.04

Otsikko on oikeastaan ironinen/tulevaisuuteen kohdistuva toive, sillä tämä päivä ei ole oikein parhaalla mahdollisimmalla tavalla rullaillut. Ei ole tapahtunut mitään epämiellyttävää, en ole vain kunnolla herännyt missään vaiheessa päivää, silmät ovat väsyneet, vaikka en ole loppujen lopuksi paljoa lukenut. Ehkä yöunet jäivät vain liian vajaiksi. Mene ja tiedä.

Lisäksi stressaa. Saksan tunti meni eilen aika järkyttävällä tavalla siinä mielessä, että oli kuin kylmä suihku niskaan - kyllä aavistin jo etukäteen kurssin olevan haastava, mutta se oli yllätys, että vain minulle. Tai siltä ainakin vaikutti: näytti siltä, että vähintään puolet porukasta on asunut jo jonkin aikaa Saksassa ainakin vaihdon merkeissä ja kenelläkään ei puheen sujuvuutta hidastanut se, että ko. kielellä kommunikoitiin. Itsehän taas sain ryhmähaastatteluissa sanottua oikein ja sujuvasti lähinnä oman nimeni ja ikäni, loppu takelsi ja oli kuin liimaa olisi niellyt. Jossain kohtaa ryhmäläiset armahtivat sen verran, että siirtyivät seuraavaan kysymykseen jäädessäni tapailemaan sanoja ilmeisen liialliseksi ajaksi - tosin sillä hetkellä tuntui lähinnä syvemmälle häpeän asteelle sysäämiseltä. Oh well. Katsotaan miten tämä seuraava viikko menee.

Ja jos edistymistäni saisi vauhditettua saksalaisen musiikin kuuntelulla. Muutama ihan ok-löytökin on jo tehty, esim. allaoleva bändi, jonka biisejä voi kuunnella ainakin ilman päänsärkyä. Ehkä se tästä. Vielä kun ruotsista löytäisi jotain vastaavaa, niin ehkä se tästä sitten lähtisi.


Vietän tänään epävirallisen virallisesti lukumaraton-päivää. Jossa pääpaino taitaa valitettavasti olla tenttikirjalla, mutta olen yrittänyt välissä lukea ihan proosaakin. Sain päätökseensä Ursula K. Le Guinin fantasia- ja scifi-novellikokoelman, ja mielipiteeni novelleista on muuttunut aika tavalla. Ehkä niitä uskaltaisi lähteä yrittämään.

Mistä onkin tullut päivään ja sen ajatuksiin lisähajanaisuutta: päätä hajottavat paitsi tuo jo mainittu stressi, mutta myös into kirjoittaa, sekä jatkaa käsityöprojektien parissa. Mutta noh, yritän pitäytyä lukemisessa edes tämän yhden päivän ajan - vielä olisi maratonia neljä tuntia jäljellä, tenttikirjasta kymmenen sivua päivän urakasta lukematta ja Geishan muistelmat vievät aika tehokkaasti aikaa eteenpäin.

0 kommenttia