Rantalomalla

23.13

Aina olen koko ikäni kuumuutta ja helteitä vihannut, mutta tänä kesänä ainakin minusta on kuoriutumassa aikamoinen rantaleijona: voisin viettää alla olevissa maisemissa koko kesän. Puhdasta onnellisuutta: sopiva kuiva lämpö, pehmeä hiekka, meren kohina, leppeä tuulenvire. Ah. Voiko enempää enää toivoakaan?

Ja parastahan on se, että tämäkin paratiisi löytyy ihan kotinurkilta: Turun Ruissalosta.


Tai jos isoin ja turisti-/vierailijarikkain ranta ahdistaa, niin intiimimpää tunnelmaa löytyy muutama kilometri ennen tätä, Ruissalon alkupäästä:

 
Kumman tahansa valitsetkin, tähän autuaallisen raukeaan onnellisuuden huumaan pääsemiseksi tarvitset mukaan vain tuuria sään suhteen, pyyhkeen, uikkarit, ehkä lukemista, aurinkolasit (ja -rasvan!) sekä nälkäisille evästä. Keskustaan menee busseja muistaakseni puolen tunnin välein ja hintaa kertyy 2,5e/suunta (ellet sitten tyydy pikaisempaan auringonpalvontaan, jolloin voit hyvällä lykyllä ehtiä toimittaa reissun molempiin suuntiin samalla lipulla - tosin epäilen, että näin ei voisi kellään käydä). Vielä jos käyt hakemassa evääsi keskustan Lidlistä ennen bussin lähtöä, niin saat eväskoriin suoranaisia ylellisyystuotteita alle eurolla, mm. täytecroissanteja. Nam!

Kun päivän päätteeksi käytiin porukalla ystäväni syntymäpäiviä juhlistamassa mm. hohtokeilauksen merkeissä, muotoitui päivästä yksi niistä harvoista, joiden aikana voin sanoa jopa olleeni puhtaasti, ihan oikeasti, aidosti, onnellinen.

0 kommenttia