Kun pisteet ei riitä

13.29

Opintotukilautakunta se tykkää vahtia opiskelijoidensa opintojen edistymistahtia. Joo, ei siinä mitään, lyö vain paniikkia kurkkuun aika tehokkaasti nuo pelottavat "Kannattaa maksaa opintotuki kuukaudelta takaisin ennen kuin tulee pulmia" -mietelmiä sisältävät viestit. Vaikka ei sillä, se lienee tarkoituskin...

Minulla on (onneksi? en tiedä voiko sitä onnena pitää) ihan pätevätkin syyt sille, miksi kevät a) piti ottaa löysästi ja b) meni penkin alle mm. parin vai jopa kolmen feilatun tentin muodossa, mutta en mielelläni vetoaisi ko. syihin ja ruikuttaisi niistä saldon jäädessä nyt sen 4 pisteen verran vajaaksi (9kk + kesä). Lienee selkärankaani kai iskostettu asenne, että olosuhteita saatika toisia ei omista puutteista syytetä. Mutta, noh, minkäs teet: kesälläkin kun tuli yksi tentti feilattua, niin tässä saa vastaansa vain sen minkä taakseen jätti. Toivottavasti hyväksyvät syyskuun puolella tehtävän uusinnan mukisematta ja laskevat kesän opintoihin häslingistä huolimatta... Niin, ja antavat anteeksi sen, että keväällä ja kesällä aatokset ovat olleet tosiaan olosuhteiden pakostakin jossain muualla kuin opiskelussa.

Näissä tunnelmissa parin tunnin päästä sitten vääntämään luovan kirjoittamisen sivuainepääsykoetta. Joo'o...

Asiasta viidenteen, olen miettinyt jonkunrotuisen kääpiökanin, leijonanharjan tai pienehkön mustaruskean soopelin (kaikki kaneja siis) hommaamista. Ei sillä, nyt ei taitaisi olla lemmikkiin vielä varaa, mutta se voisi olla tulevaisuudessa ihan mahdollinen vaihtoehto (kunnes on vielä enemmän rahaa ja tilaa asunnossa hankkia vielä kissakin). Tylsää tällaiselle rakastavalle huolehtijalle yksin eläminen, tässä iässä ei pehmolelujakaan viitsi halailla ihan mielinmäärin hoivavietin tyydyttämiseksi.

Leijonanharja-kani @ kanihani.suntuubi.com

0 kommenttia